Hoe gezond leven tijdens de winter?


De winter is een tijd waarin iedereen zich meer binnen begeeft. Het is kouder buiten waardoor er minder mensen op straat zijn. Buiten sporten is ook een stuk minder leuk in de winter. Het immuunsysteem wordt ook getest in de winter. Je bent sneller moe, hebt minder motivatie en het leven ziet er toch wat minder rooskleurig uit. Veel mensen eten in de winter meer dan in de zomer. Dit zorgt ervoor dat mensen in de winter meer gewicht aankomen. Op de volgende 3 manieren kun je de winter makkelijker doorkomen:

Sporten

Het is kouder buiten maar dat betekent niet dat je minder moet sporten. Het is juist goed om te blijven sporten, als het kan zelfs meer dan in de zomer. Je hebt meer tijd in de winter omdat je minder actief bent. Deze tijd kun je goed gebruiken voor het sporten. Door te sporten versnelt je metabolisme, voorkom je dat je aankomt in gewicht en krijg je meer energie. Sporten heeft hiernaast nog veel meer goede voordelen.

Koolhydraten

Voorkom het eten van geraffineerde koolhydraten. Dit is bijvoorbeeld wit brood en witte pasta. Doordat ze veel bewerkt zijn tijdens het productieproces zijn er veel gezonde voedingsstoffen verloren gegaan. Ze leveren daarom maar heel weinig voedingswaarde op voor het lichaam. Het is daarom verstandig om te kiezen voor volkorenproducten.

Groente en fruit

Veel mensen vergeten de salades in de winter. Deze passen weliswaar veel beter bij de zomer maar ook in de winter heb je groenten en fruit nodig. Dat vergeten heel veel mensen. De groente en fruit verhogen je energie en leveren veel voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen zijn nodig om goed te kunnen functioneren. Het is daarom belangrijk om altijd veel groenten en fruit te eten. Bron: http://www.afvallenmetsport.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *