Verkeerde koolhydraten


Een juiste omgang met koolhydraten kan ervoor zorgen dat je vele kilo’s afvalt. Want koolhydraten zijn dikmakers. Koolhydraten zitten vooral in brood, maar ook in types fruit zoals banaan. Een koolhydraatarm dieet helpt je om af te vallen. Door gezond om te gaan met koolhydraten en ‘verkeerde’ koolhydraten uit te bannen, zul je veel effect ervaren.

 

Snel afvallen met een koolhydraatarm dieet

Met een koolhydraatarm dieet kun je in een week tijd maar liefst 2 kilo overtollig vet verbranden. Met een koolhydraatarm dieet is het zelfs mogelijk om zonder al teveel inspanning buikvet te verbranden, en dat terwijl buikvet zich doorgaans moeilijk weg laat krijgen. Hoe kan dat?

Het nuttigen van koolhydraten betekent ook het nuttigen van suikers. En zoals je waarschijnlijk wel weet zijn suikers echte dikmakers. Koolhydraten worden in je lichaam omgezet als suikers en opgeslagen als lichaamsvet, wanneer het er teveel zijn.

 

Jojo jij met je gewicht?

Veel mensen jojo-en met hun gewicht. Dan zijn ze weer een paar kilo kwijt, om er een week of wat later achter te komen dat die moeizaam verloren kilo’s er gewoon weer aanzitten. De meeste mensen die jojo-en hebben van alles geprobeerd: dieet na dieet, sporten en bewegen, meer fruit en meer groenten en minderen met alcohol, snacks en andere vettigheid. Maar veel van hen nuttigen desondanks nog altijd de verkeerde producten: producten met verkeerde koolhydraten.

 

Recepten voor een koolhydraatarm dieet

Aan een koolhydraatarm dieet kun je vandaag nog beginnen. Het is namelijk helemaal niet moeilijk. Hieronder een ontbijtrecept dat je kan helpen om snel af te vallen met een koolhydraatarme dieet.

 

Ontbijt: Super boerenomelet met quinoa

Deze boerenomelet zit vol met voedingsrijke voedingsstoffen die je vetmetabolisme direct in gang zetten. Het bevat weinig koolhydraten en zal je dus helpen om af te vallen, zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Tevens stilt het de honger.

 

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 2 omega-3 eieren
  • 200g spinazie / boerenkool
  • 1 avocado
  • 75g quinoa
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50g gerookte zalm
  • Olijfolie (extra vergine)

 

Bereiden

Kook de quinoa zoals op de verpakking is aangegeven. Verwarm een ruime hoeveelheid kokosnootolie op middelhoog vuur in een wok. Voeg de ui (gesneden) toe aan de olie. Tik twee eieren kapot over de ui zodra deze gefruit is. Voeg de spinazie na twee minuten toe en mix. Snipper de zalm en de knoflook en roer de mix goed door elkaar. Na het koken giet je quinoa af en voeg je het toe aan de mix. Tot slot voeg je de gesneden avocado aan het gerecht toe. Om het lekker om smaak te brengen kun je over het gerecht nog wat kokosnootolie gieten.

 

Wil je liever meer recepten?

 

7 x 7 Recepten boek

Jasper Alblas is een gezondheidsfreak van de bovenste plank. Tevens is hij helemaal thuis in de wereld van koolhydraatarme diƫten. Jasper schreef het 7 x 7 receptenboek, vol met koolhydraatarme recepten. Haal het nu in huis en ga de komende zeven weken de heerlijkste maaltijden op tafel toveren, waar je ook nog eens van afvalt!

One thought on “Verkeerde koolhydraten

  1. Veel dieten zetten koolhydraten weg als ongezonde dikmakers. Waarom is dat en om welke koolhydraten gaat het? Wat zijn goede en slechte koolhydraten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *