Ziekenhuisdieet

5 kilo afvallen in 5 dagen? Je doet het met het ziekenhuisdieet. Het ziekenhuisdieet is een dieet dat al langere tijd bekendheid geniet vanwege de mogelijkheid om heel snel gewicht te verliezen. Het is een heel simpel en gratis dieet.

 

Het ziekenhuisdieet als crash dieet

Een ziekenhuisdieet is een crash dieet. Daarbij eet je veel minder dan je lichaam nodig heeft (mannen 2.500 calorieën en vrouwen 2.000 calorieën per dag), zodat je lichaam aanspraak moet doen op je vetreserves. Het gevolg is dat je in korte tijd heel veel vet verbrandt. Zo is het mogelijk om per dag wel een kilo af te vallen.

 

Oorsprong van het ziekenhuisdieet

De oorsprong van het ziekenhuisdieet is te vinden bij mensen die geopereerd moesten worden en daarvoor op een bepaald gewicht moesten komen. Het dieet werd dus door een ziekenhuis, een medisch specialist of een arts voorgeschreven. Vandaar dat aan deze wijze van verschrikkelijk snel afvallen de naam ziekenhuisdieet werd verbonden.

 

Bekend crash dieet

Er zijn veel verschillende crash diëten op de markt te vinden. Maar het ziekenhuisdieet is vast en zeker een van de bekendste. Ook is het een populair dieet, omdat het gratis is.

 

Binnen een week afvallen

Het mooie van het ziekenhuisdieet is dat je het korte tijd kunt volgen om vervolgens de draad weer op te pakken. Stelt u zich voor dat u tien kilo af wil vallen. U houdt zich dan tien dagen aan het ziekenhuisdieet. Daarna gaat u weer verder met leven en probeert u gewoon op uw voeding en beweging te letten om op gewicht te blijven. Eenmaal verloren kilo’s krijgen zo weinig tot geen kans om weer terug te komen.

 

5 kilo binnen 5 dagen?

Is 5 kilo afvallen binnen 5 dagen echt mogelijk, of is het een illusie? Het is zeker mogelijk om met het ziekenhuisdieet 5 kilo af te vallen in 5 dagen. Als u ervoor zorgt dat u per dag veel vetreserves verbrandt kunt u zeker een kilo per dag verliezen. Houd er daarbij wel rekening mee dat het niet altijd gezond is om op deze manier af te vallen en dat u het niet te lang blijft doen.

 

Nadelen

Helaas kent het ziekenhuisdieet ook nadelen. Het is een snel dieet, maar ook een moeilijk vol te houden dieet. U zult snel hongerig worden en moeten eten om gezond te blijven. Als de kilo’s er eenmaal af zijn, blijkt het in de praktijk wel eens heel lastig om ze eraf te houden. Verloren kilo’s komen dus heel vaak weer terug, waardoor het ziekenhuisdieet slechts van tijdelijke aard is.

 

Voordelen

Wilt u bijvoorbeeld snel wat kilo’s kwijt omdat u over twee weken een feestje heeft? Of wilt u voor uw vakantie op het strand nog snel even wat strakker in uw vel komen te zitten? Dan is het ziekenhuisdieet ideaal. U kunt het nu direct beginnen aan de hand van diverse recepten die op internet te vinden zijn en u zult merken dat u binnen de gestelde termijn een flink aantal kilo’s verloren bent.

 

Meer over het ziekenhuisdieet op Degezondekeuze.nl